Damers First School, Poundbury

The Brief

We were asked by Damer’s First School to supply a shepherd’s hut with kitchen area and seating for their old site in Dorchester, with a view to moving it when their new school in nearby Poundbury was complete in 2017. It overcame the need for planning permission for a more permanent building.

The Solution

We designed a 14’ shepherd’s hut with double doors, seating and storage boxes at one end and a fully fitted kitchen at the other. The kitchen has a full sized oven, hob and Belfast sink. Clad in painted wriggly tin the shepherd’s hut sits well in its final location in the kitchen garden of the wonderful new school in Prince of Wales’s Poundbury development.


‘The shepherd's hut is now in full use and we love it. It's a place of total wellbeing and sits beautifully in the new kitchen garden. What a terrific extension to our school.’